VIRKSOMHEDSKURSER

UNDERVISNING

Alle kurser tilpasses den enkelte kundes behov, og kan være enten praktisk orienteret f.eks. i forhold til dem, som skal udføre arbejdet ude i marken, eller teoretisk orienteret i forhold til den projekterende. En kombination af teori og praksis til eksempelvis tilsynsførende, bygherre eller myndighed.

Kurset afholdes hos kunden, eller i passende lokaler andetsteds. Ved planlægning i god tid kan der typisk arrangeres en ekskursion til relevant byggeplads eller producent i forbindelse med afholdelsen af kurset.

Kurserne varer typisk fra fire timer til en dag (7 timer). Er der ønske om en kursusekskursion vil der typisk være behov for minimum en dag.

Kursus i retablering af ledningsgrave

Læs eksempel på fuldt kursusprogram her (åbner i nyt vindue).
Kursusdeltagerne får en praktisk og teoretisk forståelse for udfordringerne bag begreberne: gravetilladelse, projektklasser, konsekvensklasser, udjævningslag, omkringfyldning, til fyldning, befæstelse, belægning, graveprofil, fri og uforstyrret banket, optimalt vandindhold, komprimeringsteknik, nedpløjning, jordfortrængning, styret underboring og kontroldokumentation med videre.

Kurset tager deltagerne gennem hele processen; fra før der graves, til der er retableret.

Varighed: En dag/eller tilpasses efter behov.

Kursus i kalkstabilisering

I får en forståelse for hvilke jordarter, der kan kalkstabiliseres, hvornår kalkstabilisering giver mening, samt hvilke fordele og ulemper der er ved kalkstabilisering.

Kurset tager deltagerne gennem processen fra at vurdere behovet for kalkstabilisering, laboratorieforprøvning for at vurdere bindemiddelsindhold, udførelsen i marken med udlægning, miksning og komprimering, til kontrol af det udførte arbejde.

Kurset giver et godt grundlag til udarbejdelse af udbudsmateriale samt udførelse af tilsyn.

Kalkstabilisering er både en bæredygtig og økonomisk korrekt løsning i forhold til udskiftning og udsætning af materialer.

Varighed: 4–6 timer /eller tilpasses efter behov.

Kursus i anvendelse af genbrugsmaterialer, restprodukter, hydraulisk bundne materialer og naturprodukter

Kurset tager udgangspunkt i Vejreglernes udbudsforskrifter for Bundsikringslag af forbrændingsslagger, Ubundne bærelag af knust asfalt og beton, Ubundne bærelag af knust beton og tegl, Hydraulisk bundne bærelag, Bundsikring af sand og grus, Stabilt grus og Macadam.

Da manglen på råstofressourcer er stærkt stigende, så bliver der større og større behov for at anvende de alternative materialer der er på market, såsom genbrugsmaterialer, restprodukter eller hydraulisk bundne materialer. Kurset giver jer en forståelse for de enkelte materialers egenskaber samt hvor de kan anvendes på ligefod med naturprodukterne.
Kurset klæder jer på i forhold til de opmærksomhedspunkter, der er nødvendig i forhold til anvendelsen af de alternative produkter og danner derved et godt grundlag for udarbejdelse af udbudsmateriale og tilsyn.

Anvendelse af alternative materialer er ikke blot en bæredygtig korrekt løsning, men er ofte også en økonomisk fordelagtig løsning.

Varighed: En dag/eller tilpasses efter behov.

For spørgsmål eller mere information kontakt os via mail: junh@junh.dk